YÖK DERSLERİ PROJESİ KAPSAMINDA E-DERS İÇERİKLERİ ERİŞİMİ HAKKINDA

YÖK Dersleri Platformuna https://yokdersleri.yok.gov.tr/ internet adresi üzerinden giriş yapılmakta olup, ayrıca YÖK'ün kurumsal web sitesi ve mobil uygulaması gibi farklı kanallardan da sisteme giriş yapılabilmektedir.

İlk aşamada "Anadolu, Atatürk ve İstanbul Üniversitesi"nin dijital ders içeriklerinin yer aldığı bu platformda şimdilik 27 lisans, 47 önlisans programının dijital ders materyali bulunmaktadır. Ayrıca 7 programın da lisans tamamlama materyali bulunmaktadır. Üniversitemiz öğretim elemanları "E-Ders Uzaktan Eğitim Platformu"na ders içeriklerini yükledikten sonra YÖK Dersleri Platformunda yer alan dersleri ve içeriklerini inceleyerek, uygun gördüklerini ders ismi, üniversite adı ile link adresini belirterek kaynak olarak gösterebilirler. Ancak, kaynak gösterilecek derslere ait dosyaların indirilerek "E-Ders Uzaktan Eğitim Platformu"na yüklenmemesi büyük önem arz etmektedir.
Bu içerik 26.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 2339 kez okundu.